Image Alt

O nama

c

O nama

Ljumić Šaban, vlasnik Café slastičarna Palma, visokokvalifikovani je majstor slastičarstva. Briljantnu slastičarsku i poslovnu karijeru počeo je kao učenik, a kasnije i vodeći majstor u čuvenoj slastičarni Oloman.

Svoja slastičarska i poslovna znanja neprekidno je proširivao i usavršavao u zemlji i inostranstvu izrastajući tako u vrhunskog majstora modernog evropskog slastičarstva i veoma uspješnog biznismena.

Kafe-slastičarna Palma nalazi se u sarajevskom naeslju Hrasno, na adresi Porodice Ribara 5. Otvorena je davne 1970. godine i u to vrijeme bila je prva privatna slastičarna u Sarajevu, a svoju tradiciju sa kolačima niže već 50 godina.
Svaki kutak slastičarne Palma je pun simboličnih detalja, pružajući toplinu, kako bi cjelokupni ambijent bio ugodniji za Vaš boravak. Svaki kutak je narator svoje priče.

c

Veoma popularno mjesto u Sarajevu, ima dugu tradiciju. Ugodno mjesto za popiti kafu, i pojesti neki od njihovih kolača.

Dragana

To je tradicionalno divno mjesto za fino druženje uz kafu i ukusne kolače. Ljubazno osoblje i lagana klasik muzika sa klavira.

Muhamed

Tradicija, nivo, kvalitet... sve zajedno najreprezentativnije mjesto susretanja u Šeher Saraj'vu. Bila i ostala.

Enver

Nevjerovatno mjesto s izvrsnom uslugom i divnom atmosferom.

Ajla

Sommelier

Već dugi niz godina posječujem slastičarnu Palma, prije svega radi ukusnih kolača, a nakon toga i radi predivne atmosfere!

Emir

Cook

Predivan ambijent i ugodno osoblje uvijek me obraduju u slastičarnoj Palma! Uživam svaki put kada ih posjetim.

Ema

Cook